Vrije tijd

 • Eerste keer rollercoaster(tje) voor de Dochter!

  Op 1 november trokken we nog eens naar Plopsaland De Panne. Toen ik ervan sprak tegen de Dochter van net 3 enkele dagen op voorhand, vroeg ze elke avond bij het slapengaan trouw of we nu morgen naar Plopsaland gingen. Om maar te zeggen, ze zijn er allebei wild van.

  Het "probleem" met die dingen is wanneer niet allebei de kinderen op dezelfde attracties kunnen. Gelukkig telt Plopsa heel veel attracties waar ook de hele kleintjes op kunnen en die Zoon van bijna 5 ook nog wel kan pruimen; de ballonnetjes, de bootjes van Kaatje en van Plop, de draaimolen zelfs, het ballenbad, de speeltuintjes,...

  Maar toch zijn er bij kleine kinderen dan altijd heel wat dingen waar de ene op kan en de andere niet. En in het begin beseft nr 2 dat totaal niet en ligt die als baby toch het merendeel van de tijd te slapen, maar de laatste keren kon mevrouw zich behoorlijk kwaad maken als ze ergens te klein voor bleek. Gelukkig overschreed ze toen de kaap van 86cm waardoor er weer heel wat toffe attracties mogelijk werden en konden we in plaats van gewoon in een speeltuin te wachten terwijl broer aan het aanschuiven was bij de Draak, de boomstammetjes of de Splash ook echt leuke dingen gaan doen.

  Maar een van de hoogtepunten van de dag voor ons allemaal is altijd de kleine rollercoaster Victors Race en daarvoor moet je 90cm zijn. En dat duurde bij onze jongste dus tot na haar derde verjaardag...

  plopsaland

  Er stond en enorme file aan het ding en de meneer van het park aan de attractie was echt onnoemlijk traag (zelf alle beugels sluiten en heel heel heel traag werken) waardoor we maar liefst 45' hebben moeten aanschuiven en dat bang zijnde dat de Dochter toch geweigerd zou worden omdat ze echt maar net aan die 90cm kwam. Maar oef, ze mocht erin en wat heeft ze het uitgegierd van plezier. Ze was to-taal niet bang en het eerste wat ze zei nadien was of we volgende keer in Plopsaland zeker opnieuw in de raket van Victor zouden gaan. 

  Trouwens, het was ook haar eerste echte daguitstap en eerste keer in Plopsa zonder luier. En dat heeft ze echt met verve gedaan. Ik was een beetje benauwd dat ze na 40 minuten aanschuiven ineens dringend zou moeten plassen of iets dergelijks, maar dat is niet gebeurd. 

 • Zwemles

  Ik ga zaterdag proberen om mijn twee kinderen binnen te krijgen in de zwemlessen van de Stad Gent. Geen idee hoe groot de kans is om dat vlot te doen slagen, trouwens. Ze zouden allebei in hetzelfde zwembad moeten en dan op aansluitende uren, om het wat leefbaar te houden. Er zijn maar 12 plekjes per les en maar enkele lessen en in de groep voor Zoon zijn er al veel plekjes benomen alhoewel je pas vanaf zaterdagmorgen kan inschrijven...

  Ik speel al twee jaar met het idee van zwemles maar het kwam er dus niet van, temeer omdat die dingen altijd direct volzet zijn. Dit jaar twijfelde ik extra omdat Zoon volgend schooljaar om de week al met school zal gaan zwemmen. Is dat dan niet wat dubbelop? En zelf wou hij nooit aan hobbies beginnen. Maar nu is hij vorige week al eens met de klas gaan zwemmen en dat was hem zo goed meegevallen dat hij zelf om extra zwemles vroeg. En dus hakte ik de knoop door om ze ineens allebei te willen inschrijven. Omdat ik goed kunnen zwemmen toch heel belangrijk vind. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook omdat het zo'n veelzijdige sport is.

  Nu nog binnenraken...

 • Voor het eerst: binnenspeeltuin

  Bij een binnenspeeltuin stelde ik me eigenlijk een heel klein beetje hel op aarde voor; schreeuwerige plastic speeltuigen, tientallen of honderden onuitstaanbare ettertjes van kinderen die een onhoudbaar aantal decibels produceren en ouders die temidden van dit alles lijdzaam toezien met aan tas slappe koffie terwijl overal chips, vettige frieten en curryworsten worden rondgedeeld aan veel te hoge prijzen.

  Ondanks dat horrorbeeld vond ik zondag toch dat we het eens moesten uittesten. Koud en nat weer en een peuter en kleuter die niet veel verder kwamen dan de i-Pad, de duplo en het speelhuisje in hun kamer, maar dan vooral nog de i-Pad. 5x Frozen is wel genoeg voor 1 dag. Ik wou er eigenlijk ook gewoon zelf 'es uit en ik wou dat de kinderen eens iets actief zouden kunnen doen. Veel meer dan tropisch zwembad en binnenspeeltuin kon ik echter niet als opties bedenken qua binnenspeeldingen, voor een museum zijn ze toch nog net iets te jong (vooral de Dochter dan).

  Gent bleek maar liefst 3 indoorspeelparadijzen te hebben, hoe kies je daar nu uit? We pikten er Pretland uit. En weet je, het viel eigenlijk superhard mee. De kinderen gingen quasi instant aan het spelen en broer en zus trokken spontaan en zonder ruziemaken 2 uur met elkaar op. En broer kwam zeker 3 keer zeggen hoe fantastisch hij het vond.

  Wat ik er zoal positief aan vond?

  • De zone voor babies, peuters en kleuters ligt mooi georganiseerd met alle ingangen rond 1 zithoekje voor de ouders zodat je je klein grut niet uit het oog kan verliezen. 
  • De speeltuigen waren superveilig, je kan ze echt gewoon hun ding laten gaan zonder er de hele tijd achteraan te moeten om blutsen en builen te vermijden.
  • Alles was net en uitnodigend.
  • De speelzone voor de kleinsten was prima van oppervlakte.
  • Eten en drinken was goedkoop. Ok, er is de nodige troep, maar een pannenkoek en een glas water en chocomelk daar kon ik nog prima mee leven.
  • Na een tijd wou broer de zone voor de grotere kinderen verkennen en die was ook geweldig. Sommige dingen kon de zus ook al prima in, voor enkele speelhoeken was ze echt klein en dan was het soms wel lastig om te verhinderen dat ze daar toch in zou duiken. Maar algemeen waren er genoeg andere verleidingen om ze dat weer snel te doen vergeten.
  • Mooie grote ruimte in de Galveston en ik ben dol op oude industriële sites.

  Wat er minder aan was

  • verdorie het was er om te bevriezen. En dat komt ook terug in reviews op het internet dus beste uitbaters, leg die verwarming eens aan!
  • het was de duurste van de 3 opties, ook volwassenen mogen 3.5€ betalen, wat dus 14 euro was voor ons 4, 19 euro met 5 drankbonnetjes bij. PlayBeach bv zou ons 4€ minder aan inkom hebben gekost.
  • en ja, zo'n ding is luid en ook best wel druk.