vriendjes

 • Mooie blonde meisjes

  Dat Zoon het heeft voor blondjes, dat weten we eigenlijk al lang. Dat werd al duidelijk in de eerste kleuterklas. Ondertussen zijn zijn twee beste vrienden op school twee blondje meisjes; 1 is zijn beste maatje en op de andere heeft of had hij alleszins een oogje. 

  Afgelopen vrijdag mochten we gaan eten op school als afsluiter van hun klasproject over het restaurant en toen kreeg het hele blondjes-verhaal weer een nieuwe dimensie. Hij zit in een graadklas, dus met 4 tot 6-jarigen en een van de oudste meisjes had haar zus bij. Geen idee hoe oud de zus is, ergens lagere school, ik vermoed tweede of derde leerjaar ofzoiets.

  De kleuters waren eigenlijk de obers, maar na het hoofdgerecht verdwenen ze allemaal in de tuin om te gaan spelen. De wederhelft kreeg plots in de mot dat ons addergebroed een groot, blond meisje aan het stalken was. Haar aanraken (rond haar nek hangen bijvoorbeeld), overal volgen, proberen knuffelen,... Hij was er echt niet van los te krijgen en huilde zelfs toen we na het eten naar huis gingen. Hij wou alleen nog bij dat meisje zijn want die was zo lief en zo mooi, zei hij. 

  Dat was dus op vrijdag, en ondertussen spreekt hij er nog dagelijks van. En toen we op de iPad de foto's lieten zien die de juffen vrijdag hadden genomen, heeft hij met de andere iPad een foto genomen van de foto waar dat meisje op te zien was. Moest hij kunnen, hij hing die foto boven zijn bed denk ik.

 • Playdate E en I

  Zondag had Zoon een playdate ten huize vriendje I. en wij een brunchdate met de ouders. Zoon en I. schelen op de kop drie weken. Tijdens vorige playdates waren ze nog te jong om veel te interageren, maar zondag werd er keihard gespeeld. Eerst mekaar een beetje observeren, nu en dan eens een knorretje over een stuk speelgoed dat plots gedeeld moest worden, maar ik had nooit verwacht dat die twee zo geweldig samen zouden kunnen spelen. Het was wel bijzonder grappig om zien hoe ze elkaar vooral in de wildheid schenen te vinden, de ene op de wheelybug, de andere met een loopfiets of blokkenkarretje en dan zo hard mogelijk achter elkaar zitten doorheen het huis, met veel lawaai en geschater. Echt hilarisch om zien. 

  Ook buiten voetballen vonden de mannetjes geweldig. De groenten 's middags werden echter resoluut ingeruild voor koffiekoeken en quiche zoals de mama's en de papa's aten en de trampoline bleek voor onze helden toch nog enkele maten te groot. Maar voor de rest was de wereld of toch een klein stukje Kessel-Lo zondag aan hen!

 • Op bezoek

  Gisteren is Zoon 'gaan spelen' bij het zoontje van een goede vriendin dat tot op de dag 3 weken jonger is. Ok, samen spelen hebben ze uiteraard niet gedaan, verder dan samen in het park liggen en elkaar mepjes verkopen met de rondzwaaiende handjes kwamen de heren niet. Maar de ouders hebben ongegeneerd babyverhalen kunnen uitwisselen en tips en iets drinken en cake eten en babies knuffelen en dat alles zorgde voor een uiterst geslaagde babynamiddag. En zo zijn we weer eens buiten geweest ook. Meer moet dat niet zijn.

  Deze week wordt Zoon twee maanden, morgenavond de eerste vaccinaties bij Kind en Gezin, ik hou mijn hart vast en hopelijk is hij er niet te ziek van...