reizen

 • 35 weken - eerste reis

  Vorig weeken vertrokken we voor onze eerste reis als gezin van drie. Normandie was het geworden omdat ik bang was dat Zoon niet tegen de hitte van pakweg Italie zou kunnen. En ook omdat het dichtbij is.

  Inpakken en de auto inladen verliep vlot (tussen de zatte Gentse Feestengangers, zeer grappig) en omdat het voormiddagdutjestijd was tegen dat we vertrokken viel meneer al meteen in slaap. Bij de peages hadden we wel telkens wat file en daardoor kwam het dat we na het middageten (geen succes, de fruitpap uit een potje werd afgekeurd en ook bij mij wou hij niet drinken) in de file stonden met een klaarwakkere baby. Toen heeft hij wel een drie kwartier gekrijst, maar uiteindelijk weer verder geslapen tot we bijna op de bestemming waren.

  Tot hiertoe hebben we al elke dag een uitstap gemaakt. Eerst zijn voormiddagdutje en dan zijn groentenpap en dan hop de auto in. In de baby carrier hebben we al de krijtrotsen van Etretat en Yport beklommen, lange wandelingen gemaakt (gisteren 10km, ben toch wel fier op mezelf want het was een zware wandeling qua terrein en dat met 7,5kilo baby op de buik) en Fecamp bezocht. Zoon is altijd ontzettend braaf geweest, in tegenstelling tot thuis waar hij zijn ogen uitkijkt als we gaan wandelen valt hij hier (de warmte?) vrij snel in slaap tijdens het wandelen. Ook als we iets gaan eten is hij superflink. En de eerste dagen deed hij ook lange dutjes en viel hij telkens heel makkelijk in slaap. Sinds woensdag is dat iets verminderd en hebben we al twee hysterische avonden achter de rug waarbij hij niet in slaap te krijgen is en de andere hotelgasten vermoedelijk wegjaagt maar op die twee huilbuien na hebben we hier het quasi perfecte kind mee op reis.

  Er doen zich hier op reis ook heel wat mijlpalen voor, trouwens:

  • When in France, do as the french. Meneer eet hier dagelijks zijn stukje baguette (met korst en al).
  • Van Teerbeminde mocht hij ook al minieme stukjes pannenkoek en galette eten... Repeltjes van een halve cm want ik ben er toch niet zo'n fan van op zijn leeftijd. Hij wil trouwens alles eten wat wij eten. Dat belooft. 
  • De eerste keer op restaurant!
  • Voor het eerst gaan zwemmen. De eerste keer beefde hij de ganse tijd, de tweede keer heb ik het heel geleidelijk aangepakt en hem vooral eerst goed laten rondkijken en dan was het zwemmen wel een groot succes. Kan hij toch eens zijn blitse herbruikbare zwemluier gebruiken.
  • Eerste reis, uiteraard.
  • Zoon trekt zich zonder hulp recht van zit, aan eender welk voorwerp; salontafel, stoel, bogen van de speelmat, zelfs zijn relax.
  • Eens recht staat hij zelfstandig, houdt zich soms zelfs maar met 1 handje vast, speelt ondertussen met de voorwerpen die hij vindt.
  • Als hij aan de bogen van de speelmat staat, springt en veert hij op en neer. Niet omdat hij zijn evenwicht verliest, maar omdat hij het leuk vindt.
  • Zijn kruipbereik is groter geworden, hij gaat de hele living hier rond.
  • Hij kan probleemloos van buiklig naar zit naar kruipen naar ruglig en terug.