cultuur

 • Klankennest met Zoon

  Met de Dochter ga ik regelmatig musiceren in het Klankennest. Zij is het concept helemaal gewend en voelt zich tijdens de sessies als een vis in het water. Afgelopen zondag was er eindelijk ook een sessie voor 3- en 4-jarigen en kon ik Zoon eindelijk ook eens van deze fijne muzieksessies voor kinderen laten proeven.

  Ik was een tikje bezorgd want onze meneer is best verlegen en staat tegenwoordig niet altijd open voor nieuwe dingen waar veel andere mensen aan te pas komen. Maar hij was ook wel nieuwsgierig en op voorwaarde dat mama altijd dichtbij bleef (uiteraard!) stemde hij ermee in.

  De sessies zijn steeds hetzelfde opgebouwd; zang, 1 muzikant (viool deze keer), geen gesproken woord maar liedjes en ritmes die aangeven wat er gebeurt. De kinderen krijgen muziekinstrumentjes aangereikt en mogen volop experimenteren en meedoen met de muziek. Er wordt al eens gezongen en gesprongen, gedanst en geklapt. Heel intuïtief allemaal en perfect aansluitend bij de belevingswereld van jonge kinderen. Het bewijs werd zondag geleverd, Zoon kent het concept helemaal niet maar was eigenlijk zonder enige uitleg direct helemaal mee.

  Hij had zich een veilig plekje gezocht aan de rand van de groep, dicht bij de viool. En als er iets van interactie nodig was, gebruikte hij mij als buffer. Prima toch. 

  Ik heb er zelf enorm van genoten. Zoon is nogal een papa's kindje en zo hadden we een exclusief momentje voor ons twee, terwijl zus, veel meer een mama's kindje rustig thuis lag te slapen. En zoals gezegd vind ik cultuur immens belangrijk voor kinderen. Gelukkig vinden ze dat op Zoons school bijvoorbeeld ook, zo trokken ze met die kleintjes vorige week al voor de tweede keer naar theater. Fantastisch toch.