• Op controle bij de kinderarts

  Vanmiddag mochten we op controle in het ziekenhuis. Dochterlief is enorm verbeterd, is donderdag terug naar school gegaan ook. Maar ze hoest wel nog af en toe.

  De dokter bevestigde dat; longen klonken veel beter maar er was nog slijm aanwezig. Er zat ook nog vocht achter het trommelvlies. We mogen stoppen met aerosol en antibiotica maar moeten nog 5 dagen ventolin en flixotide toedienen via pufs. En morgen mag ze ook nog niet gaan zwemmen. Helaas helaas, ze start net in een nieuwe groep voor een nieuw brevet en ze heeft de laatste twee lessen in de vorige groep al gemist. Het zij zo.

  Al veel beter dus maar we zijn er nog niet helemaal. We merken het ook wel soms aan haar gedrag, ze wordt wat sneller moe of hangerig. Hopelijk is ze tegen volgend weekend weer helemaal haar gezonde, vrolijke zelf. En hopelijk zijn we er dan vanaf, na meer dan anderhalve maand zieken in huis. Al begin ik nu precies zelf wat te kuchen...

 • Fred Brevet: pinguïn en zeepaardje

  Afgelopen zaterdag kregen de kindjes hun allereerste (en hopelijk niet laatste) zwembrevet. 't Is te zeggen, de oudste kreeg er twee want de jongste zat ziek thuis, maar de eigenlijke proeven hadden ze vorig jaar reeds afgelegd. Toch wel een fijn moment, ik ben eigenlijk wel fier.

  Dochterlief behaalde het brevet Zeepaardje en start dit weekend in Pinguïn, het hoogste niveau van watergewenning. Zoon is klaar met waterwennen, hij behaalde niveau Pinguïn en start zaterdag als Waterschildpad, het tweede niveau binnen "Leren Overleven" want de Sportdienst van Gent heeft het eerste niveau blijkbaar geschrapt en aspecten ervan geïntegreerd in de proeven van zowel Pinguïn als Waterschildpad. 

  Ze doen het allebei enorm graag, waterratjes, net als hun mama!

  Ik ben echt heel blij met deze lessenreeksen van de Stad. Je moet als ouder mee in het water, wat niet alleen leuk is (samen iets doen met je kind) maar ook maakt dat de drempel veel lager is voor de kinderen zelf. En de begeleiders zijn echt top. Aanrader!