Eerste keer rollercoaster(tje) voor de Dochter!

Op 1 november trokken we nog eens naar Plopsaland De Panne. Toen ik ervan sprak tegen de Dochter van net 3 enkele dagen op voorhand, vroeg ze elke avond bij het slapengaan trouw of we nu morgen naar Plopsaland gingen. Om maar te zeggen, ze zijn er allebei wild van.

Het "probleem" met die dingen is wanneer niet allebei de kinderen op dezelfde attracties kunnen. Gelukkig telt Plopsa heel veel attracties waar ook de hele kleintjes op kunnen en die Zoon van bijna 5 ook nog wel kan pruimen; de ballonnetjes, de bootjes van Kaatje en van Plop, de draaimolen zelfs, het ballenbad, de speeltuintjes,...

Maar toch zijn er bij kleine kinderen dan altijd heel wat dingen waar de ene op kan en de andere niet. En in het begin beseft nr 2 dat totaal niet en ligt die als baby toch het merendeel van de tijd te slapen, maar de laatste keren kon mevrouw zich behoorlijk kwaad maken als ze ergens te klein voor bleek. Gelukkig overschreed ze toen de kaap van 86cm waardoor er weer heel wat toffe attracties mogelijk werden en konden we in plaats van gewoon in een speeltuin te wachten terwijl broer aan het aanschuiven was bij de Draak, de boomstammetjes of de Splash ook echt leuke dingen gaan doen.

Maar een van de hoogtepunten van de dag voor ons allemaal is altijd de kleine rollercoaster Victors Race en daarvoor moet je 90cm zijn. En dat duurde bij onze jongste dus tot na haar derde verjaardag...

plopsaland

Er stond en enorme file aan het ding en de meneer van het park aan de attractie was echt onnoemlijk traag (zelf alle beugels sluiten en heel heel heel traag werken) waardoor we maar liefst 45' hebben moeten aanschuiven en dat bang zijnde dat de Dochter toch geweigerd zou worden omdat ze echt maar net aan die 90cm kwam. Maar oef, ze mocht erin en wat heeft ze het uitgegierd van plezier. Ze was to-taal niet bang en het eerste wat ze zei nadien was of we volgende keer in Plopsaland zeker opnieuw in de raket van Victor zouden gaan. 

Trouwens, het was ook haar eerste echte daguitstap en eerste keer in Plopsa zonder luier. En dat heeft ze echt met verve gedaan. Ik was een beetje benauwd dat ze na 40 minuten aanschuiven ineens dringend zou moeten plassen of iets dergelijks, maar dat is niet gebeurd. 

Commentaren

  • Bedankt voor je bezoek en het mooie verslag. We blijven je volgen. De puntjes ivm de traag werken aan de attractie hebben we doorgegeven aan de parkmanager van Plopsaland De Panne. Is goede feedback.

    Groetjes,
    Sebastien
    Plopsa

De commentaren zijn gesloten.