• Ons klein spook werd alweer 3

    Woensdag werd ons meisje 3. 's Morgens kreeg ze onze cadeautjes (wat kledij) maar de rest van de dag ging zijn gewone gangetje. Vrijdag was het dan haar feest in de klas. Als ouder mag je daarbij aanwezig zijn, dus trok ik om kwart voor 2 naar de school met de cake die de wederhelft en de kinderen hadden gebakken en twee liter chocomelk. Ze had al de ganse dag goed gefeest, dat was duidelijk. In een zak mocht ze allerlei dingen meebrengen waar ze graag mee speelde en ze was al gekleed in haar Frozen jurk en ze hadden uit het Hennie de Heks boek gelezen dat ze had meegebracht en domino gespeeld.

    Dan werd ze in de kring gevierd. Ze mogen dan in een boek aanduiden wat ze allemaal willen (zingen, kusjes, vuurwerk, dansen, nagellak,...) en net als haar broer destijds wou zij gewoon alles. Als een statige Queen nam ze alle aandacht en kusjes in ontvangst. Dan aten de kleine monstertjes de grote cake bijna volledig op. En de chocomelk uiteraard ook. En dan was het alweer tijd om de kindjes te beginnen klaarmaken om naar huis te gaan en om de klaspop zijn koffer klaar te maken want die kwam ook bij ons logeren dit weekend.

    Zaterdag een veel te drukke dag, van voor tot achter volgestouwd met zwemmen en dan alle boodschappen voor het grote feest zondag. Zondag nog de laatste boodschappen (oa de heerlijke vegan taart van Madam Bakster afhalen) en 's middags schoof de familie aan voor het feest.

    Ze at, ze speelde zowat de hele dag met broer en de nichtjes en de familie babbelde gezellig bij. En wij crossten van hot naar her om iedereen van alles te voorzien. Toch al een heel verschil met alle voorgaande jaren dat de kinderen nu ongesuperviseerd zonder enig probleem een hele namiddag hebben gespeeld; de kleinste dus net 3 en de oudste 13.