• Ondernemende kroost

  Een zaterdagochtend. Ik zit in de badkamer, wederhelft is de hond gaan uitlaten. De kinderen zitten een verdieping hoger, op Zoons kamer. Plots hoor ik dat ze de kraan gebruiken. Dus ik keel naar boven 'Geen water nemen'. Ik hoor de kraan weer dus ik keel nog eens maar ga rustig verder met me klaarmaken. Ze zijn 2 en 4 en zullen niet in 7 sloten tegelijk lopen, toch?

  Uiteindelijk ga ik kijken. En ik tref een heleboel water aan, een volgelopen babybad en twee half ontklede en natte kinderen. Alsook natte rubberenlaarzen en lakens.

  Wat was er gebeurd? Ze hadden het babybad gevonden dat op Dochter haar toekomstige kamer/huidig rommelkot ligt en dat versleept naar de slaapkamer van Zoon. Ze hadden rubberlaarsjes gebruikt om het bad te vullen (ingenieus toch). Ze hadden hun broek en onderbroek uitgedaan maar tshirt niet want anders hadden ze koud. En ze waren in bad gegaan. En om zich af te drogen hadden ze de hoeslakens van het babybed gebruikt. En volgens Zoon was het uiteraard allemaal het idee van Zusje geweest.

  En het zou nog geen zware ramp geweest zijn moest het babybad niet lek zijn...

 • Leuke reactie

  Bij de controle na de geboorte van de Dochter zei de gyn van over een jaar eens terug te komen voor een gewone controle, aangezien dat al vele jaren geleden was. Dochter is ondertussen twee van oktober en vandaag kwam het er dan eindelijk eens van.

  Voor de volledigheid vermeldde ik dat ik borstvoeding geef, omdat dat blijkbaar van belang is bij zo'n controle. Mijn gyn was aangenaam verrast had ik de indruk en wou er meer over weten, bijvoorbeeld hoeveel ze dan nog drinkt op een dag. Fijne reactie van een fijne madame!